Aheloy

Un punct mic pe harta, pe coasta Marii Negre, satul Aheloy este in acelasi timp aproape si departe. Este aproape de mare, natura, liniste, cu radacini adanci in istorie antica, cultura si identitate nationala. Chair daca este situat pe drumul principal intre cele mai mari centre de la Marea Neagra, Aheloy este foarte departe de aglomeratia urbana, zgomotul si sursele de poluare industriale.

In contrast cu statiunile din apropiere, Aheloy a ramas intact de la invazia de complexuri hoteliere enorme si supraaglomerate, restaurante mari si zgomotoase. In ciuda lucrarilor de constructie in plina expansiune de-a lungul coastei Marii Negre, satul si-a pastrat calmul si linistea, iar satenii sunt oameni cu inima calda si primitoare. Aheloy are aproximativ 2100 de locuitori.
Aheloy este un loc de vacanta pentru cei care cauta o vacanta linistita pe litoral. Satucul face parte dintr-o zona ecologica si este un loc preferat pentru amatorii de pescuit.
Tarmul marii se afla la o distanta mai mica de un kilometru de sat. Exista o plaja pietroasa si un chei pentru ambarcatiuni. Campingul din Aheloy, cu plaja sa mica dar frumoasa este situat in partea de sud a satului.

Distanta dintre capitala Bulgariei - Sofia si Aheloy este de 400 km. Satul se afla 34 km la nord de centrul raional, orasul Burgas. Statiunea balneara Pomorie cu baile sale de namol se afla la doar 10 km. Satul Ravda, o statiune in curs de dezvoltare este la doar 3 km, iar cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc, Sunny Beach este la 7 km de Aheloy. Orasul Nessebar, un centru turistic unic in ceea ce priveste istoria, cultura si arhitectura este, de asemenea, la 7 km de sat.

Transportul este bine dezvoltat, deoarece toate liniile de autobuz care leaga Burgas cu Nessebar, Sunny Beach si Varna trec prin sat. In plus, Aheloy este situat la numai 19 km de Aeroportul International Burgas.

Clima este continental Mediterana. Temperatura medie anuala este de aproximativ 15°C. Iernile sunt blande, verile sunt lungi si calde.

Imobiliare de vanzare in Aheloy