Borovets

Borovets este cea mai veche statiune montana din Bulgaria in acelasi timp si cea mai mare si una din cele mai moderne statiuni de ski din Bulgaria.

Borovets este o statiune de tipul celor din Alpi cu conditii excelente pentru sporturile de iarna: ski, ski nocturn, snowboard-ing, cross-country, sarituri, biatlon, ski-doo, etc.

Este situata in vecinatatea colinei Borovets, pe pantele de nord ale versantului Mousssala, la Est de Rila. In timpul iernii clima in Borovets este blanda, cu acoperire de zapada din Decembrie pana in Aprilie. Patura de brazi si pozitionarea la 1390 m deasupra nivelului marii fac din Borovets locul ideal pentru recreere, relaxare si ski. Climatul bland al iernii si aerul nepoluat fac ca statiunea sa fie atractiva si pentru cei care vin sa se recreeze intr-un spa.

Borovets se afla la mai putinde 80 km de capitala Sofia si la aproximativ 120 km de Plovdiv, cel mai apropiat oras fiind Samokov, la doar 10 km.


Partiile si conditiile de ski din zona statiunii Borovets, precum si echipamentul de ski excelent, atrag zeci de mii de iubitori ai muntelui, atat din Bulgaria, cat si din strainatate. Acestia au la dispozitie 45 km de piste, ce difera ca grad de dificultate si ca lungime, grupate pe 3 regiuni: Sitnqkovo-Martinovi Baraki, Markudjik - 4 piste si Iastrebec - 3 piste.

Partiile din Iastrebec sunt cele mai bune, majoritatea competitiilor de anvergura din regiune desfasurandu-se aici. Statiunea gazduieste diferite competitii sportive de iarna. Cupa Mondiala de Ski alpin s-a desfasurat de 2 ori aici. Traseul de biatlon este unul dintre cele mai bune din Europa.Traseele pentru biatlon si cross-country sunt situate la 2 km de statiune, impreuna cu cele de initiere in cross-country.

Partiile de ski sunt atat pentru incepatori cat si pentru intermediari si avansati. Centrul de ski este bine organizat in ceea ce priveste transportul pe cablu si exista posibilitatea inchirierii echipamentelor de ski si snowboard-ing in jurul telegondolei. 14 tunuri cu zapada artificiala sunt instalate pentru a completa cu zapada in caz de nevoie.

Scoala de ski Borovets este cunoscuta drept una dintre cele mai bune din Bulgaria. Sunt peste 200 de instructori de ski, vorbitori fluenti de limbi straine, iar unii dintre ei sunt fosti schiori profesionisti.

In Borovets gasesti o multime de baruri, cafenele, cluburi de noapte si discoteci. Viata de noapte este excelenta in aceasta statiune, angajatii cluburilor si barurilor sunt recunoscuti pentru amabilitatea de care dau dovada. Majoritatea localurilor au preturi bune si sunt deschise pana in zori.

Restaurantele si tavernele cu specific bulgaresc toate cu o atmosfera de vacanta va intampina cu tot felul de preparate din bucataria internationala dar mai ales cea traditionala, cu muzica folk live si dansuri traditionale ca "horo".