Bourgas

Bourgas este al doilea cel mai mare oras pe litoralul Marii Neagre in Bulgaria si este un centru administrativ regional.
Acesta este al patrulea oras ca marime din Bulgaria, cu o populatie de aproximativ 200 000 de locuitori. El se afla la 390 km de Sofia, iar accesul se face in intregime pe autostrada.

Astazi, Bourgas este centru cultural si stiintific. Orasul are mai multe universitati, teatru, opera, orchestra simfonica. Alte locuri interesante de vizitat sunt Muzeul de Istorie, Muzeul Etnografic si Muzeul de Istorie Naturala.

Inainte de toate, orasul este un important centru turistic si portul principal in zona de sud a litoralului.

Clima este placuta, cu ierni blande si veri lungi si insorite. Orasul intretine mai multe plaje din Bourgas. Locuitorii din Bourgas se poate mandri si cu parcurile sale frumoase si bine intretinute si gradina mare de pe malul marii, unde sunt multe zone de divertisment si recreere separate pentru copii si adulti.

Orasul are un aeroport international, care este deschis pe tot parcursul anului si opereaza zboruri catre principalele destinatii europene. La sfaritul anului 2013 a fost deschis un nou terminal modern de pasageri, servind pana la 2500 de pasageri pe ora.
Cele mai apropiate statiuni din jurul Bourgasului sunt Pomorie, Nessebar, Sunny Beach si Sf. Vlas la nord si Sozopol, Primorsko si Tsarevo la sud. Toate sunt usor accesibile cu masina/taxi si transport public.