Kavarna

Kavarna are o populatie de aproximativ 12 000 de locuitorie si este situat la aproximativ 48 km la nord de Varna, la 518 km nord-est de Sofia si la 12 km de capul Kaliakra.

Pe varful dealului Chirakman pot fi gasite ramasite de vile romane si pereti, precum si cladiri medievale si biserici. Muzeul orasului gazduieste exponate interesante din istoria orasului, exista, de asemenea, o mica Galeria de Arta si Muzeul Arheologic local. Exista numeroase benzi mici de plaja in imprejurimile Kavarnei.

Catering: in apropiere de port si in centrul orasului, exista multe restaurante care ofera fructe de mare si bucatarie traditionala bulgara. Mici restaurante ofera bucate locale, pizza, spaghete, etc., producatorii locali vand fructe si legume proaspete.

Transport: Kavarna este conectata cu Varna prin Balchik si Dobrich. Exista rute regulate de transport cu autobuzul, precum si transport privat - microbuze, taxiuri. Poate fi folosit si transportul maritim din apropiere de orasul Balchik.

Locuri de vizitat: Aproape de Kavarna, aproximativ 12 km la est se afla capul Kaliakra, unde a fost descoperita cetatea antica Tirisis. Conform legendelor, acesta a fost un loc unde se ascundeau comorile lui Lyzimah, succesorul lui Alexandru cel Mare. In perioada Imperiului Roman, orasul purta numele de Tetrasiada, apoi in timpul stapanirii bizantine - Akre, iar in Evul Mediu - Kaliakra. Astazi exista destul de multe ramasite din aceste asezari antice si o parte din ele poate fi vazute expuse intr-un mic muzeu adapostit sub o pestera de calcar. Exista o legenda care spune povestea mai multor fete bulgare care au ales sa sara de pe stanca inalta, cu parul incalcit unul cu altul, pentru a evita sa le fie schimbata religia in islam de catre turci.

In zilele noastre, Kavarna este un oras modern, celebru mai ales cu festivalurile de rock si concertele organizate in fiecare vara.