Nessebar

  Orasul vechi Nesebar (pop. 10 000) este situat pe o peninsula stancoasa si romantica legata de continent printr-un drum ingust. Peninsula este de aproximativ 850 de metri lungime si 300 metri latime. Aceasta este situata 36 km la nord-est de Burgas si 430 km la est de capitala Sofia.

Nesebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, cu o istorie de peste 7000 ani, cu aspect si atmosfera unica. Acest lucru se datoreaza combinatiei uimitoare dintre arhitectura, ruinele a peste 40 de biserici, datand din secolul 3, trotuare romane si grecesti si case frumoase din secolul al 16-lea si mai tarziu. De asemenea, datorita plajelor sale care sunt considerate a fi unele dintre cele mai frumoase de pe coasta Marii Negre.

Multi vizitatori ai Nesebarului prefera sa stea in cartierul vechi pentru a vizita obiectele turistice, sa se bucure de strazile inguste si pietruite si casele vechi din lemn cu siruri de peste uscat, agatate de acoperisurile lor. Orasul a fost declarat o rezervatie arhitecturala si arheologica in 1958 si declarat de catre UNESCO - patrimoniu mondial, in 1983. Printre atractiile sale se numara Basilica din secolul al 6-lea, baiа turceasca, moara de vant si ruinele din zidul cetatii care candva a inconjurat orasul.
Alti turisti prefera sa se plimbe de-a lungul peninsulei si sa descopere mici plaje de nisip auriu si fin. Fie ca se bucura de linistea din orasul vechi sau de plajele aglomerate, Nesebar este unul dintre cele mai atractive orase ale Bulgariei.
 
Plaje

In partea noua a orasului, se intinde o plaja de 4 km lungime cu nisip fin si auriu. In timpul verii, apa marii are o temperatura placuta de 25°C si fundul de nisip usor inclinat face locul ideal pentru scaldat. Valurile sunt de obicei mici, iar apa este extrem de curata.
La nord, plajele se intalnesc cu cele ale statiunii Sunny Beach, renumita pentru marea sa curata si linistita, numeroase parcuri mici, dune de nisip naturale si a vietii active de noapte.
 
Restaurante, taverne, pub-uri

Atat orasul vechi cat si cel nou Nesebar sunt bogate in restaurante, taverne de stil vechi si pub-uri. Acestea variaza de la cele care servesc bucatarie europeana la restaurante in zona de port care servesc mancaruri traditionale si bucate de peste. Berea locala si vinul sunt destul de ieftine.
 
Viata de noapte

In Nesebar puteti gasi numeroase baruri si cluburi de noapte, precum si restaurante cu muzica vie. Mai multe astfel de localuri puteti gasi in Sunny Beach, care se afla la doar 10 minute plimbare cu un mini autobuz.
 
Cumparaturi

Magazinele locale vand haine si alte bunuri de prima necesitate pentru vacanta, in timp ce pe strazile din orasul vechi puteti gasi suveniruri si standuri de artizanat. O atentie deosebita atrag in special lucrarile manuale: servetele crosetate, ceramica, bijuteriile si covoarele.

Transport

Exista transport regulat intre Burgas si Pomorie, Nesebar si Sunny Beach. Exista taxiuri private tipice pentru orasele de pe litoral, datorita numarului mare de turisti. Preturile sunt moderate.

Cazare

Hotelurile cele mai preferate din oras sunt Messembria Hotel, Globus Hotel si Burgas Hotel. Exista un centru turistic si o multime de hoteluri mici. Locuintele private sunt, de asemenea, foarte populare in orasul vechi.

Imobiliare de vanzare in Nessebar