Nisipuri de Aur

Statiunea Nisipurile de Aur este cea mai mare pe coasta de nord a Marii Negre. Statiunea este situata 18 km la nord-est de Varna si la aproximativ 490 km la est de Sofia. Satucul Kranevo este situat la aproximativ 5 km la nord, statiunile Riviera si Sf. Sf.Constantin si Elena se invecineaza la sud cu Nisipurile de Aur.

Statiunea seamana cu un parc fiind abundenta in vegetatie, numeroase tufisuri si copaci, precum si multe izvoare cu apa minerala.

Constructia statiunii a inceput in jurul anului 1950 si in ultimii ani cele mai multe dintre hotelurile vechi au fost in intregime renovate si altele noi au fost construite pentru a satisface cererea mare pentru case de vacanta din partea cumparatorilor din toata Europa.

Plaja statiunii este de aproximativ 3,5 km lungime si pana la 100 m latime. Statiunea ofera conditii minunate pentru recreere, divertisment, sport si tratament balnear. Statiunea este un paradis pentru copii precum si un loc linistit de vacanta pentru parinti. Statiunea a fost distinsa cu prestigiosul premiu Blue Flag de mai multe ori.

In statiunea Nisipurile de Aur exista tot felul de atractii si divertisment, cum ar fi cazinouri, baruri, tot felul de restaurante, terenuri de mini-golf, topogane de apa si multe altele.

Nisipurile de Aur ofera o multitudine de facilitati sportive, inclusiv tenis, minigolf, ciclism si bowling, impreuna cu sporturile de apa, cum ar fi windsurfing, jet schiuri, yachting si plimbari cu banane de apa.
Aproape de centrul statiunii veti gasi Aquapolis Waterpark, iar PADI Deep Blue Diving Center ofera o gama completa de cursuri de diving pentru copii and adulti.

Temperatura constanta de aproximativ 27°C si microclimatul din Nisipurile de Aur pe tot parcursul sezonului face din aceasta un loc minunat pentru odihna si distractie.

In statiune exista o multime de restaurante, varietate de snack baruri, fast-food-uri, baruri cu gratar si alte diverse servicii pentru turisti.

Transportul intre Nisipurile de Aur si Varna este bine organizat. In afara de rutele de autobuz care leaga statiunea cu orasul Varna si aeroportul international, de asemenea, exista o multime de microbuze si taxiuri private.

In imediata apropiere a statiunii este Manastirea in stanca Aladzha cu o istorie interesanta. In prezent, doar o mica parte din frescele ei s-au pastrat, dar experienta de a fi intr-o manastire amplasatа pe o stanca abrupta este de neuitat. Manastirea este declarata un monument cultural si gazduieste si un mic muzeu.