Tsarevo

  Oraselul Tsarevo (6500 locuitori) este situat 75 km la dus de Burgas, la granita dintre Muntii Strandzha si Marea Neagra. Acesta se afla de pe doua peninsule mici.

Orasul a fost inclus in cadrul granitelor Bulgariei in jurul anului 1913, si de atunci i-a fost schimbat numele de cateva ori - Vassiliko a fost primul nume (dat de poporul grec, care a locuit acolo, cu secole in urma), apoi Tsarevo in 1920 si Michourin in 1940, in cele din urma - a fost schimbat din nou in Tsarevo in anii 1990.

Astazi, Tsarevo este printre cele mai vizitate statiuni pe litoralul de sud al Marii Negre. Acesta ofera ospitalitate, servicii perfecte, o multime de atractii, repcum si multe fructe si legume proaspete cultivate de localnici. Statiunea este mica si confortabila, oferind divertisment in special pentru familiile cu copii.

Tsarevo are trei plaje de nisip, plaja centrala a orasului este mica, dar pitoreasca, inconjurata de parcul orasului.
Exista numeroase hoteluri noi, oferind cazare la preturi foarte bune, precum si restaurante si taverne cu bucate traditionale bulgare precum si internationale si mancaruri de peste.

Padurea din muntii Stradzha, ce inconjoara orasul a fost declarata parc natural in 1995 si este una dintre cel mai putin explorate in Bulgaria, ceea ce explica bogatia faunei sale.
In munti, de asemenea, sunt o multime de pesteri (in special in partea de la apus), unde au fost gasite urme ale civilizatiilor antice - cum ar fi figuri din piatra, discuri solare sculptate in piatra, ziduri de cetati, sanctuare, etc. Satele din muntii Strandzha sunt, de asemenea, unice in ceea ce priveste spiritul si arhitectura.

Nu departe de Tsarevo sunt doua dintre cele mai vizitate tabere de odihna - Nestinarka si Arapia.