370% crestere a spatiilor comerciale in Bulgaria in urmatoarele 18 luni

Daca toate proiectele pentru construirea centrelor comerciale din Bulgaria programate pentru urmatoarele 18 luni sunt finalizate la timp, atunci se va urmari o crestere fara precedent de 370% a spatiilor disponibile in centre comerciale. Acesta a fost estimat in noul raport privind dezvoltarea centrelor comerciale in Europa de catre compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

Turcia si Rusia se afla inca pe primul loc cu numarul lor de proiecte de centre comerciale, aproximativ 2 milioane m.p. si 1,8 milioane de m.p. , respectiv, programate pentru a fi deschise pana la sfarsitul anului 2010. In Europa de Vest, Frantei ii revine cel mai mare numar de astfel de proiecte, accentul fiind pus pe centre comerciale de marimi medii in oraselele mai mici.

Ca crestere in procente, cu toate acestea, liderii raman a fi Bulgaria, Letonia si Romania.

In primele sase luni ale anului curent in Europa, au fost deschise 3.1 milioane m.p. in 115 centre comerciale noi, care este cu 18% mai putin fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Cel mai mare numar de spatii noi comerciale au fost deschise in Rusia, 580 mii m.p. in prima jumatate a anului, dintre care 45% in Moscova.

Sursa: investor.bg