Bansko in cursa pentru Oscar in industria turismului

Bansko a fost nominalizat pentru a participa in concursul WorldSkiAwards pentru cea mai buna statiune de schi din lume, a anuntat centrul de presa al  municipiului Bansko. Un total de 21 de tari au fost nominalizate pentru participarea la concurs, care la randul lor au fost selectate din 80 de tari, cu statiuni de schi dezvoltate.
Statiunile nominalizate vor fi judecate pe patru criterii: cea mai buna statiune de ski, hotel, hotel de tip boutique si cabana (hoteluri mici, de familie, vile sau hoteluri mobilate in stil "cabana"). Printre tarile nominalizate sunt chiar Elvetia, Suedia, Austria, Rusia, Japonia, Germania, Finlanda si altele .

La categoria "cea mai buna statiune de schi" Bulgaria va fi reprezentata de către stațiunile de Bansko, Pamporovo, Borovets si Vitosha. Castigatorii in acest concurs prestigios, care a fost numit "Oscarurile industriei de turism", vor fi determinati prin vot on-line, care a inceput deja. Bansko, de asemenea, a inceput sa lucreze in aceasta privinta si statiunea poate fi sustinuta de catre fiecare prin profilul de pe Facebook. Castigatorii vor fi decorati in cadrul unei ceremonii care va avea loc la 16 noiembrie, in statiunea austriaca Kitzbühel, care este, partener si gazda a evenimentului. Scopul concursului este de a promova turismul montan si de a stimula interesul turistilor pentru statiunile de iarna.
Municipalitatea Bansko invita toti fanii sporturilor de iarna sa voteze pentru statiunea sa preferata la: http://worldskiawards.com/nominees/bulgaria