Balchik

Orasul Balchik are o istorie de peste 2 600 de ani. In timpul acelei perioade, orasul era cunoscut sub numele unei colonii antice grecesti - Krouni (ceea ce inseamna "izvoare" - din cauza multor izvoare curative din zona), cetatea greceasca si ulterior bizantina Dionyssopolis (numit dupa Dionisius, zeul vinului si sarbatorilor). Mai tarziu, orasul a fost numit dupa boierul Balik care a detinut si condus orasul.

Balchik este un oras mic, dar foarte romantic pe litoralul bulgar. Cu stancile albe si casele insiruite ca margelele, perla litoralului Marii Negre este un loc preferat pentru odihna si turism de catre oamenii de arta si cultura, oamenii de stiinta si turistii straini. Cu strazile sale inguste si peisajul pitoresc, orasul este un simbol viu al unei lumi pasnice. Locul este celebru mai ales pentru Gradina Botanica - cea mai mare si mai diversa de pe peninsula Balcanica. Flori si copaci de pe insulele mediteraneene, Oceanul Pacific, Marea Neagra, Asia de Sud si America incanta vizitatorii. Gradina are aproximativ 3.000 de specii (dintre care peste 250 sunt cactusi), amenajate intre cascade, izvoare si canale ornamentale.

Populatia din Balchik este de aproximativ 13 000 de locuitori, cu toate ca vara aceasta ar putea ajunge la 20 000, din cauza grupurilor mari de turisti. Orasul este situat aproximativ 35 km la nord de Varna si 500 km la est de capitala Sofia.

Zona Touzlata este situata 4 km la est de oras si este bine cunoscuta pentru noroiul cu calitati curative din cele doua lacuri, formate din cauza alunecarilor de teren si izvorul cu apa minerala, cu temperatura apei de 31°C.
De asemenea, langa Balcic se gaseste si faimoasa zona numita "White Lagoon" (din cauza stancile albe de nisip) Aici se ofera diverse oportunitati pentru camping, odihna si sporturi de apa, cluburi, baruri, numeroase bungalouri pentru turistii care nu au echipament de camping, restaurante mici. Natura este foarte bine pastrata, plajele sunt virgine cu nici o interventie umana.

15 kilometri sud-vest de Balchik este satul Obrochishte cu o cetate datand de pe vremea dominatiei otomane. Calatorii din acea vreme comparau locul cu frumusetea din Bagdad.

Imobiliare de vanzare in Balchik