Razlog

  Razlog este un oras situat in sud-vestul Bulgariei, in regiunea Blagoevgrad. Este amplasat la 800 m inaltime deaspra nivelului marii, intre trei munti - Pirin, Rila si Rodopi. La sud se afla orasul Bansko, la sud-est - Dobrinishte, iar la nord-est - Belitsa si Yakoruda.

Razlog are iernile relativ mai reci iar verile mai racoroase. Deaceea zona este preferata pe intreg parcursul anului. Temperatura medie anuala a aerului este de 9 °C, luna cea mai rece fiind ianuarie (-1,9 °C), iar cea mai calda - iulie (18,9 °C).

Orasul Razlog are o istorie bogata si ofera turistilor oportunitati de a explora monumente istorice si culturale.
Datorita proximitatii sale fata de Muntii Pirin, Razlog este un punct de plecare pentru turistii care doresc sa exploreze frumusetea naturala a regiunii. Muntii ofera oportunitati excelente pentru drumetii, schi si alte activitati in aer liber.

In apropiere se afla complexul turistic Bansko, o statiune de schi populara, cunoscuta pentru partiile sale bine amenajate si atmosfera traditionala. Bansko atrage turisti pe tot parcursul anului, fiind potrivit atat pentru iubitorii de sporturi de iarna, cat si pentru cei care doresc sa exploreze regiunea in timpul verii. In zona sunt numeroase facilitati de cazare pentru vacanta, de la hoteluri de lux pana la complexe de apartamente si case.
Tot in Razlog se afla si renumitul teren de golf - Pirin Golf Club, un complex cu numeroase facilitati atat pentru iubitorii de golf, cat si pentru turistii din zona.