Sunny Beach

Sunny Beach este cea mai mare si cea mai populara statiune de vara, si cu cea mai lunga si larga plaja din Bulgaria. Statiunea este situata 35 km la nord de orasul Burgas si circa 430 km la est de capitala Sofia.

Constructia statiunii Sunny Beach a inceput in 1958. Ideea a fost crearea unei statiuni pentru familii, linistita si de marime medie, unde clasa lucratoare pe vremea regimului comunist ar fi mers la odihna de vara bine meritata.
In prezent, statiunea sa schimbat mult si ocupa practic intreg teritoriul dintre satul Sf. Vlas la nord si orasul vechi Nessebar la sud.

Sunny Beach beneficiaza de briza marina si cca. 1700 ore de soare de la inceputul lunii mai pana la sfarsitul lunii septembrie. Datorita acestei combinatii, caldura in timpul zilei este usor de suportat si noptile sunt racoroase si placute. Temperatura medie in timpul zilei vara este de aprox. 27°C

Cu extinderea statiunii din ultimii 10 ani, Sunny Beach a devenit o destinatie de vacanta moderna, cu mai mult de 200 de hoteluri private si se bucura de numeroase de distractie si divertisment: restaurante, baruri, taverne, cluburi de noapte, casino, discoteci, cafenele, centre comerciale, piete cu lucrari manuale si de arta.

Cele mai faimoase hoteluri care au fost construite la inceput sunt Kuban (considerat a fi punctul central al statiunii) si Burgas Hotel, situat in partea de sud. Printre hotelurile nou construite, cele mai renumite sunt Victoria, Majestic si Helena (partea de nord a statiunii), Barcelo Royal Dune Beach in partea centrala, si Tiara Beach si Nobel pe partea de sud a statiunii Sunny Beach.

In afara de restaurantele hotelurilor, exista o multime de alte restaurante cu diferite tipuri de bucatarie si de divertisment amplasate peste tot in statiune, precum si numeroase standuri cu bauturi racoritoare si magazine de-a lungul aleilor centrale. Cele mai renumite restaurante si baruri sunt Janny, Condor, Chanove (restaurante), Mania, Multiplace, Lazur, Viking, Orange (baruri si discoteci), in special Cacao Beach este cea mai celebra zona de plaja.

Vizitatorii se pot bucura de schiuri de apa si parasute, navigarea, inchide-alunecare si banane, precum si de navigatie, iahturi si barci cu vele, barci cu zbaturi, freze, scutere, rowboats si multe altele.

Statiunea dispune, de asemenea, de terenuri de tenis, terenuri de volei pe plaja, mini-golf, bowling, aqua parcuri, sali de fitness, un grajd cu cai si instructori de echitatie si multe alte atractii pentru turisti. Pentru copii exista o mare varietate de distractii si jocuri, piscine pentru copii, tobogane, carting si multe altele.

Programul cultural a statiunii include Festivalul International Orfeul de Aur, concerte de folclor si simfonice, expozitii, concursul Miss Sunny Beach, volei pe plaja, etc.

Excursii scurte si aventuri off-road sunt organizate in mod regulat.
 
In statiune exista transport local - mini-trenuri care circula de la capatul de nord al statiunii la cel de sud. Rute regulate de transport cu autobuzul circula de la Nessebar si Burgas la Sunny Beach, o multime de autobuze private si taxiuri, transporturi pe apa la Nessebar si Burgas.
Aeroportul din Burgas este la aproximativ 30 km de statiune si de obicei se poate ajunge intr-o jumatate de ora cu masina.

Imobiliare de vanzare in Sunny Beach